Συμβουλευτική υποστήριξη εγκύων

που βρίσκονται στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

          Καλό είναι να γίνεται μια πρώτη επίσκεψη των υποψήφιων γονέων στον Παιδίατρο, ήδη από το τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης της μητέρας. Εκεί θα συζητηθεί η πορεία της εγκυμοσύνης, τυχόν νοσήματα των μελλοντικών γονέων με πιθανή κληρονομική προδιάθεση, καθώς και παθολογικές καταστάσεις της μητέρας στην τωρινή της εγκυμοσύνη. Το κάπνισμα της μητέρας, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση κ.α μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρο τοκετό ή σε ανάπτυξη συγγενών ανωμαλιών στο έμβρυο.

         Επίσης τον Παιδίατρο τον ενδιαφέρει και η κατάσταση του εμβρύου στη μήτρα, όπως αυτή έχει εκτιμηθεί με τους υπερήχους.  Το αν παίρνει βάρος, η ποσότητα του αμνιακού υγρού καθώς και το αν εμφανίζονται τυχόν ανατομικές ανωμαλίες του εμβρύου στο υπερηχογράφημα β΄επιπέδου μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του νεογνού και την ικανότητά προσαρμογής του στην εξωμήτρια ζωή.

         Επίσης, γίνεται ενημέρωση των γονέων γύρω από την αξία του μητρικού θηλασμού και δίνονται πρακτικές συμβουλές για τα είδη πρώτης ανάγκης του νεογέννητου (ρούχα, πάνες, είδη καθαρισμού και περιποίησης του ομφαλού)

symvouleutiki-ypostiriksi-eggyon